Constructiestaal bovenbouw

Constructiestaal bovenbouw
Inkoopschema
  • In de uitvoeringsplanning staan een viertal momenten waarop constructiestaal aangebracht wordt. Op de 2e en 3e verdieping worden 120 m1 HEA 400 liggers geplaatst en op de 1e en 2e verdieping worden 113 m1 HEA 400 kolommen in de trap- en liftkernen geplaatst. Aangezien dit onder eenzelfde leverancier valt zijn deze momenten ondergebracht in hetzelfde inkoopschema. Deze activiteiten vinden plaats tussen 29 februari 2008 en 25 maart 2008. Vertaald naar kalenderweken: start activiteit in week 9 (2008).
  • Inkoopschema: zie bijlage.
  • De staalleverancier kan het constructiestaal binnen 3 werkdagen leveren (bron: www.staaltabellen.nl ‘Wegwijzer Constructiestaal’, Staal Federatie Nederland). Er is 1 week levertijd aangehouden, hierdoor heb ik de speling voor de startbespreking van 2 weken naar 1,5 week gezet. Aangezien het hier om eenvoudige levering van standaard breedflensprofielen gaat, zullen zich hier weinig problemen voordoen. De aangehouden tijden in de inkoopprocedures kunnen daarom ook betrekkelijk kort gehouden worden. De kortere inkoopprocedure valt zodoende ook precies samen met het begin van het jaar. De werkvoorbereider moet dus na de Kerstvakantie meteen de inkoop van het constructiestaal opstarten.
Tekeningenbehoefteschema
  • Tekeningenbehoefteschema: zie bijlage. Voor de inkoop van het constructiestaal moeten de werktekeningen van de 2e en 3e verdieping en de trap- en liftkernen gereed zijn. Deze tekeningen moeten door de architect gemaakt, en door de constructeur doorgerekend zijn. De werkvoorbereider begint in week 1 de inkoopprocedure. Aangezien voorafgaand aan week 1 de kerstvakantie valt en twee weken speling voor de werktekening aangehouden worden, moeten de werktekeningen definitief zijn in week 48 (2007).
  • Voordat de werktekening definitief is, wordt een concepttekening door de constructeur doorgerekend en door de aannemer gecontroleerd op bestek, uitgangspunten en omschreven hoeveelheden.
Conclusies:
Bij dit inkoopschema is uitgegaan van de inkoop van een x aantal m1 standaard profielstaal t.b.v. de hoofddraagconstructie. Indien uit de definitieve werktekeningen blijkt dat het constructiestaal afwijkt van de standaard of voorzien moet worden van sparingen, oppervlakte behandelingen of andere zaken, zal dit binnen de planning door de aannemer opgelost moeten worden. Het is dus zaak om in een vroeg stadium zicht te krijgen op de detailleringen en aansluitingen.